FAQ Werpkist

De breed is

  • 60 cm.
  • 75 cm.
  • maatwerk

Materiaal:

  • 12 lagen berken multiplex, dit is een top kwaliteit multiplex en niet te vergelijken met reguliere multiplex. Na afwerking is het oppervlakte super glad en het heeft een hele lichte houtkleur
  • 2 mm plexiglas. Krassen krijg je er niet snel op, meestal alleen door het poetsen met een doekje.
  • Stiftscharnieren waardoor je de bewegende delen los kun maken
  • Magneet sluiting waardoor wij hem makkelijk open kunnen maken maar katten dit niet kunnen openen.

Voor de bevalling
Plaats de werpkist in de kamer zodat de moederpoes de werpkist aan de werpkist kan wennen, misschien gaat ze al in de box slapen.

Tijdens de bevalling
Plaats de kittenbox op de eettafel. Zet de moederpoes in de werpkist en pak voor jezelf een eetkamerstoel en blijf tijdens de bevalling bij de moederpoes. Vouw de deksel en de voorkant dubbel/open. De moederpoes blijft in de werpkist liggen en je kunt haar goed helpen met de bevalling en gerust stellen.

Na de bevalling
Plaats de werpkist op een heel rustige plek ergens in huis waar jij zelf denkt dat de moederpoes niet gestort wordt en dus niet gaat slepen met de kittens. Wil ze toch gaan slepen, hang dan voor het moederpoesluikje een klein handdoekje zodat het aangenaam donker is in de werpkist. De handdoek kun je vastklemmen met behulp van de deksel.

De eerste 2/3 weken
De kittens groeien langzaam op in de werpkist en moederpoes blijft bijna de hele dag bij de kittens liggen.

Week 3 en 4
De kittens beginnen te lopen en worden nieuwsgierig en willen langzaam uit de werpkist. De grote moederpoes / ronde opening is interessant en de kittens zullen regelmatig hun hoofdje naar buiten steken. Soms kunnen de kittens dan naar buiten klimmen maar kunnen dan niet meer terug klimmen en weten ook nog niet hoe ze de weg terug moeten vinden. De moederpoesopening kun je nu afsluiten als je dit wilt. Dit kan met een transparant half plexiglas luikje wat je aan de binnenzijde voor de moederpoes opening kan schuiven. De moederpoes kan nog steeds naar binnen en buiten. Daarnaast  kun je het kleine kittenluikje openen en de kittens kunnen via de ronde openingen zelf naar buiten en binnen lopen. Houdt zelf in de gaten of de kittens al door hebben dat ze ook terug kunnen in de werpkist. Lukt dit nog niet dan is het nog net iets te vroeg om de wereld buiten de werpkist te bekijken.