FAQ Kittenren

De instaphoogte van de deur is

  • Kittenren hoogte 70 cm. = 10 cm
  • Kittenren hoogte 80 cm. = 20 cm.
  • Kittenren hoogte 90 cm. = 30 cm.

Kittenluik

Kittenluik

Een kittenluik kan geplaatst worden in een kittenpaneel van 30 cm. breed. Dit is een kleine opening speciaal voor de kittens. Als je het plexiglas plaatje er uit haalt is de opening open en kitten de kitten uit de kittenren lopen. De kittens zullen de kittenopening ook leuk vinden om te spelen en rennen er graag in en uit.

Een kittenluik kan ook in een werpkist geplaatst worden.

Materiaal

  • 12 lagen berken multiplex, dit is een top kwaliteit multiplex en niet te vergelijken met reguliere multiplex. Na afwerking is het oppervlakte super glad en het heeft een hele lichte houtkleur
  • 2 mm plexiglas. Krassen krijg je er niet snel op, meestal alleen door het poetsen met een doekje.
  • paumelle scharnieren zijn een mannetje en vrouwtje scharnier en die schuif je in elkaar in 1 seconden.

dicht

open

Opmeten benodigde afstand kittenren
Panelen hebben een breedte van 30, 50 of 70 breed, dit is zonder de scharnieren. Tussen 2 panelen is ongeveer een ruimte 1,2 tot 1,6 centimeter. De scharnieren kunt u zelf verder uit of indraaien. Mocht u een haakse hoek willen maken en dit gaat net niet dan kunt u de scharnieren iets uitdraaien.

Hoogte kittenren
Op welke hoogte springen de kittens over de kittenren heen? Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het ras, maar wij gaan uit van de Brits Korthaar. De ras springt niet zo snel en vrij rustig qua gedrag. Kittens kunnen natuurlijk ook verschillen want sommige breken graag uit en andere niet. Een indicatie is:

  • 70 centimeter hoog = 6/8 weken. De meeste mensen kunnen hier overheen stappen en deur in niet persé nodig. De hoogte is iets lager dan een eettafel.
  • 80 centimeter hoog = 8/11 weken. Om in de ren te stappen heb je een deur nodig, de hoogte is iets hoger dan een eettafel.
  • 90 centimeter hoog = 12/14 weken. De hoogte is ongeveer de hoogte van een aanrecht. Dit is behoorlijk hoog.

In zeker te zijn van de keuze van de hoogte meet de hoogte van je eigen eettafel en aanrecht op om een idee te krijgen. Of snij een kartonnendoos in de juiste hoogte en zet deze neer om de hoogte te kunnen bepalen.

Hoeveel panelen heb ik nodig?
Met 5 panelen van 70 breed kun je een kleine 5 hoek maken waarin je zelf net bij in kunt staan. Dit is een leuke maat voor 70 centimeter hoog, hiermee blijven de kittens meestal tot  6/7 weken binnen.

Met 6 of 7 paneel kun je een loopruimte maken waar je zelf ook bij in kunt zitten en rond lopen en dit is erg handig als je wilt voeden of schoonmaken.

De panelen kun je in een cirkel zetten. Je kunt er een U-vorm van maken, een L-vorm van maken of een kamerafscheiding van de éne naar de andere muur met behulp van de wandbevestiging. Meet de afstand op die je wilt uitzetten en deel de lengte door 70 cm. En je hebt het aantal panelen wat je nodig hebt.