Gegevens kittenren

De instaphoogte van de deur is


Materiaal:


Opmeten benodigde afstand kittenren

Panelen hebben een breedte van 30, 50 of 70 breed, dit is zonder de scharnieren. Tussen 2 panelen is ongeveer een ruimte 1,2 tot 1,6 centimeter. De scharnieren kunt u zelf verder uit of indraaien. Mocht u een haakse hoek willen maken en dit gaat net niet dan kunt u de scharnieren iets uitdraaien.


Hoogte kittenren

Op welke hoogte springen de kittens over de kittenren heen? Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het ras, maar wij gaan uit van de Brits Korthaar. De ras springt niet zo snel en vrij rustig qua gedrag. Kittens kunnen natuurlijk ook verschillen want sommige breken graag uit en andere niet. Een indicatie is:

In zeker te zijn van de keuze van de hoogte meet de hoogte van je eigen eettafel en aanrecht op om een idee te krijgen. Of snij een kartonnendoos in de juiste hoogte en zet deze neer om de hoogte te kunnen bepalen.


Hoeveel panelen heb ik nodig?

Met 5 panelen van 70 breed kun je een kleine 5 hoek maken waarin je zelf net bij in kunt staan. Dit is een leuke maat voor 70 centimeter hoog, hiermee blijven de kittens meestal tot  6/7 weken binnen.

Met 6 of 7 paneel kun je een loopruimte maken waar je zelf ook bij in kunt zitten en rond lopen en dit is erg handig als je wilt voeden of schoonmaken.

De panelen kun je in een cirkel zetten. Je kunt er een U-vorm van maken, een L-vorm van maken of een kamerafscheiding van de éne naar de andere muur met behulp van de wandbevestiging. Meet de afstand op die je wilt uitzetten en deel de lengte door 70 cm. En je hebt het aantal panelen wat je nodig hebt.